20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024

A lejohet gjidhënësja të prishë agjërimin?

Më të lexuarat

Pyetja: A lejohet gjidhënësja të prishë agjërimin!? Nëse po, atëherë kur duhet t’i kompensojë ditët e mosagjëruara, si dhe a ka mundësi t’i kompensojë ato ditë duke ushqyer të varfrit?

 

Përgjigje: Po, le të prishë agjërimin nëse frikësohet se ka mundësi t’i ik qumështi. Ndërsa ditët e mosagjëruara le t’i kompensojë në periudhën e dimrit kur dita është më e shkurtër dhe koha e ftohtë, apo kur ka mundësi vitin tjetër etj.

Motrës në fjalë nuk i lejohet kompensimi i ditëve të agjërimit duke ushqyer të varfrit, nëse ajo e posedon arsyetimin për të cilën nuk po agjëron.

Allahu është më i Dituri!.

Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.
Përktheu dhe përshtati nga arabishtja: Suad Shabani
Burimi në gj. shqipe: albislam.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit