10 C
Pristina
Friday, March 1, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

A është i njëjtë shpërblimi për kompensimin e ditëve të humbura të Ramazanit sikurse agjërimi gjatë tij?

Përgjigje: Shpërblimi është i njëjtë gjithsesi, sepse mosagjërimi i Ramazanit për disa kategori është me arsye sheriatike. I sëmuri apo femra kur është me...

A ka shpagim për atë që bën marrëdhënie me gruan në Ramazan pa e ditur se prishet agjërimi?

A ka shpagim për atë që bën marrëdhënie me gruan në Ramazan pa e ditur se prishet agjërimi? Përgjigje: Nëse personi agjërues nuk e ka...

Gëlltitja e djersëve prish apo jo agjërimin?

Pyetja: Ç’dispozite ka për agjëruesin, te cilit i rrjedhin djerset nga fytyra ne goje, ku ndien shijen e tyre; ky nëse gëlltit djerset, e...

Nëse kalon një vit dhe hyn Ramazani tjetër ndërkohë që nuk ka mundur të shlyejë obligimin e mbetur nga ditët kaza

llahu thotë: “Muaji i Ramazanit është ai në të cilin u zbrit Kur’ani, udhëzim për njerëzit dhe fakte orientuese, dallues i të vërtetës nga...

Si filloi obligueshmëria e agjërimit të Ramazanit?

Kur zbriti fjala e Allahut të Lartësuar që thotë: O besimtarë! Ju është urdhëruar agjërimi, ashtu si u ishte urdhëruar atyre para jush, që të...

Si ta kompensoj një ditë agjërimi nëse më ka arritur ramazani vijues?

Pyetje: nëse një ditë nga ramazani nuk e kam agjëruar dhe arrin ramazani vijues, si duhet të bëjë kompensimin !? Përgjigje: All-llahu,- xhele veala !,-...

Femra që braktis agjërimin dhe ibadete tjera për shkak ciklit menstrual, a merr shpërblimin e atyre veprave?

Pyetje: Femra që braktis agjërimin dhe ibadete tjera për shkak ciklit menstrual, a merr shpërblimin e atyre veprave? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, lavdia dhe...

A është i vërtetë ky hadith: “O Allah! Na beko në Rexheb dhe Shaban dhe na mundëso të mbërrijmë Ramazanin”?

Pyetje: Çfarë grade ka ky hadith: “O Allah! Na beko në Rexheb dhe Shaban dhe na mundëso të mbërrijmë Ramazanin”? Përgjigja: Ky hadith përcillet nga Enes bin Malik...

Një gabim që e bëjnë shumë femra – A lejohet të agjërohet nëse je me menstruacione?

Pyetja: A lejohet të agjërohet nëse je me menstruacione? *** Përgjigjja: Femra e cila ka menstruacione, nuk mund të agjërojë dhe nuk mund të falet, por nuk mund...

A DUHET TË AGJËROJ MUAJIN E RAMAZANIT NJË NËNË GJIDHËNËSE

Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija deri në moshën 0 – 1 vjeçare Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija nga 1 deri 2 vjeç A do të dëmtoj agjërimi fëmijun...

Latest news