4.8 C
Pristina
Wednesday, December 6, 2023

Ai bëri kontratën e martesës me një grua dhe e pa të zhveshur në kamera, më pas u divorcuan. Çfarë duhet të bëjë ai?

Më të lexuarat

Pyetja:

Unë u martova me një grua dhe nuk e përfundova martesën me të, por më parë isha në kontakt me të në celular dhe e pashë të zhveshur përmes kamerës së celularit, pastaj u divorcova nga ajo para se të përfundoja martesën me të. A duhet ajo të zbatojë idetin [1] dhe a ka të drejtë në mehrin e plotë?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut.

Këtë pyetje ia bëra shejhut tonë, ‘Abd er-Rahman el-Barrak (Allahu e ruajtë) dhe ai tha:

Vendimi për kulwah (të qenit vetëm me gruan), i cili u përmend nga juristët, nuk hyn në fuqi si rezultat i këtij vështrimi, sepse kushti i kulwah është që burri të jetë vetëm me gruan në një vend në të cilat është e mundur që ai të kryejë marrëdhënie me të.

Dhe Allahu e di më së miri.

islamqa.info

—————–

[1]  Ideti është koha që gruaja duhet të presë që të kalojë në shtëpinë e burrit dhe kjo fillon prej momentit kur burri e divorcin gruan e tij dhe zgjat derisa gruaja kalon tri periudha menstruacionesh. Gjithashtu, burri ka të drejtë ta rikthejë gruan e tij brenda kësaj periudhe.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit