26.3 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Fejesa-martesa

A lejohet që ceremonia martesore të mbahet në kishë?

Pyetje: “A më lejohet të martohem në kishë pasi të jam martuar sipas rregullave islame? Unë do të martohet me një grua të krishtere...

Pyetje nga një motër: Si të veproj kur vëllai im kundërshton martesën time me një djalë të ndershëm dhe fetar edhepse babai im e...

Pyetje: Jam një motër myslimane. Jam njohur me një djalë përmes shoqes time, e cila më prezantoi me vëllain e saj. Është një familje...

Cili është këndvështrimi i fesë Islame ndaj martesave mes të njejtës gjini?

Martesat mes të njëjtës gjini dhe po ashtu çdo marrëdhënie mes tyre edhe nëse nuk është në kornizën e martesës është devijim i njohur...

Një motër pyet nëse lejohet bashkimi i namazeve në ditën e martesës?

Selam alejkum hoxhë, kam një pyetje dhe shpresoj të më përgjigjeni!Jam një motër myslimane që edhe pak muaj do të martohem dhe kam dëgjuar...

A ka gjynah një vajzë kur refuzon për martesë?

Pyetja: A ka gjynah një vajzë kur refuzon për martesë? E vetmja arsye është se ka frikë për shkak se sot po ndodhin shumë gjëra? Përgjigja: Falenderimet...

A lejohet mbajtja fshehtë e martesës?

Pyetje: A lejohet mbajtja fshehtë e martesës? Përgjigje: Jo nuk lejohet.– Profeti(alejhi selatu ueselam) ka thënë:“Publikojeni martesën!”E transmeton Imam Ahmedi dhe e saktëson Shejh Albani...

A LEJOHET TË BËHET AKTI I NIKAHUT NËPËRMES TELEFONIT?

Pyetje: A lejohet të bëhet akti i nikahut nëpërmes telefonit, duke pasur parasysh se vajza ka dhënë pëlqimin e saj për martesë, ndërsa babai...

Rreth poliandrisë – përgjigjet Zakir Naik

Pyetja:Nëse një njeri është i lejuar të ketë më shumë se një grua, pse Islami e ndalon një grua që të ketë më shumë...

Tri gjëra që duhet t’i ket për qëllim ai që martohet?

Këshilla e dijetarit Ibn Uthejmin (Allahu e mëshiroftë) Ai që martohet nuk duhet të ketë për qëllim të martesës vetëm shfryrjen e epshit, siç bëjnë...

Çfarë thuhet para kurorëzimit? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Çfarë është sunnet në lidhje me kurorëzimin? A ka hadithe që thonë se çfarë duhet thënë gjatë kurorëzimit? Ku është vendi më i...

Të fundit