19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024

A i lejohet muslimanit të mbaj inat me të tjerët?

Më të lexuarat

 

Pyetje: A i lejohet muslimanit të mbaj inat me të tjerët?

Përgjigje: Një gjendje e tillë nuk është e mirë për të, apo mund të mos i ketë puntë mirë me Zotin e tij, të shkëput lidhjet apo të mos flas me muslimanin. Nëse vie puna prej ndonjë mosmarrëveshjes apo keqkuptimi, lejohet të mos flitet deri në tre ditë, por në ditën e tretë ai që fol i pari është më i mirë se tjetri. Andaj prej cilësive të mira të besimtarit musliman që e përcaktojnë moralin e mirë është edhe të falim njëri- tjetrin, t’i folim njëri- tjetrit dhe në të kundërtën ai vetëm veten e dëmton, nëse mbaninatin dhe nuk fol me muslimanin, sepse puntë e tij që ngriten te Zoti një herë në javë, pra të enjten mbrëma, nuk pranohen te Zoti nëse nuk flet me një besimtarë musliman. Allahu u thotë engjujve: “ Pritni këta të dy derisa të pajtohen” dhe këtë e thotë dy apo tre herë.

Hoxhë  Fadil Musliu

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit