14.4 C
Pristina
Monday, April 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Sociale

A është i lejuar humori në Islam?

Për aq kohë sa është sinqertë, pra (personi) nuk përfshin gënjeshtra në humorin e tij dhe nuk shkon në ekstrem, shakaja, humori dhe komentet...

Kam probleme shpirtërore dhe familjare, ç’më këshilloni?

Pyetje: Një motër muslimane tregon për vështirësitë që i ka përjetuar gjatë fëmijërisë, për dhunën dhe shtypjen me të cilat është ballafaquar që pastaj...

Pasi të bërit pasuri është e lejuar atëherë përse të dhënit pas dynjasë nuk lejohet?

Pyetje: Pasi të bërit pasuri është e lejuar atëherë përse të dhënit pas dynjasë nuk lejohet? Përgjigje: Nuk është problem tek sasia e pasurisë, por...

A duhet të denancohet dileri me drogë nëse kemi frikë për jetën tonë?

Pyetje: I nderuari hoxhë! Një njeri i njeh disa të tjerë që shpërndajnë drogë (dilerë), mirëpo nuk është në gjendje t’i denoncojë ata në...

Problemet familjare – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: A janë “normale” problemet familjare? Përgjigje: Bimilahi-Rrahmani-Rrahim Së pari do të ndalem tek “problemi” dhe të dijmë se çafrë është problem, se jo çdo gjë...

A llogaritet përgojim përmendja e të metave të atyre që i përhapin ato në rrjetet sociale?

A llogaritet përgojim përmendja e të metave të atyre që i përhapin ato në rrjetet sociale? Dijetarët kanë përmendur se nuk është përgojim nëse dikush...

A i lejohet muslimanit të mbaj inat me të tjerët?

  Pyetje: A i lejohet muslimanit të mbaj inat me të tjerët? Përgjigje: Një gjendje e tillë nuk është e mirë për të, apo mund të...

Dispozita lidhur me masturbimin për shkak të analizave

Pyetje:Ne si personel i spitalit, na shtrohen pyetje nga pacientët, se a është i lejuar masturbimi për të bërë analizën e spermës për shkaqe...

A më këshilloni që të bëjë operacion zbukurimi për ta hequr këtë tatuazh të neveritshëm nga i cili tani prekem?

Pyetje: Unë jam një i ri që kryej detyrat e mia ndaj Allahut – el-hamdulilah. Gjithashtu, kujdesem i fali pesë kohët e namazeve me...

Hedhja e mbetjeve të ushqimit në plehra?!

Hedhja e mbetjeve të ushqimit në plehra! Çfarë është gjykimi për hedhjen e mbetjeve të ushqimit pas ngrënies, nga të cilat nuk ka dobi, siç...

Të fundit