22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024

Të udhëtosh për t’iu shmangur agjërimit?

Më të lexuarat

Pyetje: Cili është vendimi për udhëtimin gjatë Ramazanit për të shmangur agjërimin?

Përgjigje:
Falënderimi i takon Allahut.

Shejh Ibn Uthejmini u pyet: Cili është vendimi për udhëtimin gjatë Ramazanit për të shmangur agjërimin?

Ai u përgjigj:
Agjërimi është obligim në parim, dhe është një nga shtyllat e Islamit, siç është e ditur. Nëse diçka është obligim sipas sheriatit, nuk është e lejuar të përdoren mashtrime për të shmangur atë obligim. Nëse një person udhëton për të shmangur agjërimin, atëherë udhëtimi është haram për të, dhe prishja e agjërimit është gjithashtu haram për të. Ai duhet të pendohet tek Allahu i Madhëruar, të ndryshojë planet e udhëtimit të tij dhe të agjërojë. Nëse ai vazhdon me planet e udhëtimit të tij (udhëtim për të shmangur agjërimin), atëherë ai duhet të agjërojë edhe nëse është duke udhëtuar.

Për ta përmbledhur, nuk është e lejuar të përdoren mashtrime për të shmangur agjërimin në Ramazan, sepse përdorimi i një mashtrimi për të shmangur një obligim nuk do të thotë që obligimi është shfuqizuar, ashtu sikur përdorimi i mashtrimeve për të bërë diçka haram nuk e bën atë të lejuar.

Solli në gjuhën shqipe: pergjigje.net

Burimi: https://islamqa.info/en/answers/68992/travelling-in-order-to-avoid-fasting

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit