33.9 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

A duhet të hiqet tatuazhi i bërë para udhëzimit pavarësisht dhimbjes gjatë trajtimit?

Më të lexuarat

Pyetja: Kam bërë një tatuazh në veten time para se të bëhesha musliman shumë vite më parë dhe tani dua ta heq atë për hir të Allahut.  Trajtimi është shumë i dhimbshëm dhe zgjat rreth 2 ose 3 herë.  A më lejohet sipas Islamit ta heq atë apo llogaritet si haram?

Përgjigja: Para së gjithash, falënderojmë Allahun që ju udhëzoi në Islam dhe lusim që të na bëjë ne dhe juve të palëkundur në të derisa ta takojmë Atë.

Sa i përket heqjes së tatuazheve, nëse ai hiqet vetëm në një mënyrë kaq të dhimbshme, atëherë nuk është e detyrueshme të hiqet nëse nuk është e mundur të hiqet në ndonjë mënyrë tjetër, përveçse duke pësuar dhimbje të forta dhe duhet ta bëni atë më shumë se një herë. përmendet, sepse kjo është torturim i vetvetes, gjë që është e ndaluar në Islam.

Vështirësia e padurueshme nuk është e preferuar në Islam (në Sheriat), prandaj mos e largoni atë në atë mënyrë, dhe Allahu nuk ua imponon robërve të Tij atë që është e vështirë për ta dhe nuk i lejon ata të torturojnë veten e tyre. . Disa studiues thanë se tatuazhet nuk mund të hiqen nëse rezulton në një plagë.

Imam Neveviu ka thënë: “Er-Rafi’i duke cituar komentin e el-Fara’s tha se tatuazhi duhet hequr me trajtim, por nëse nuk është e mundur përveç me lëndim (plagë), atëherë personi nuk duhet të lëndohet dhe nuk ka mëkati mbi të (për ta mbajtur) nëse ai (me të vërtetë) pendohet.”

/islamweb.net/

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit