12.5 C
Pristina
Thursday, February 29, 2024

Kush është tagut? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Më të lexuarat

PYETJA:
I nderuari hoxhë! Kur mundem ndonjë njeri ta therrasim tagut?

PËRGJIGJJA:
Një person i cili thërret në shirk, dua të them, thërret që ai të adhurohet, që pohon se di diçka prej gajbit apo qëllimisht nuk gjykon sipas asaj që e ka shpallur Allahu xh.sh., atëherë këtë person mund ta quajmë tagut.

Ibën Kajimi (Zoti e mëshiroftë) ka thënë: “Tagut është tërë ajo që robi i tejkalon kufijtë e tij, qoftë në adhurim, në pasim apo në nënshtrim.”

Burimi: Komisioni i përhershëm për çështje sheriatike (fetva)

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit