25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Negacionet e besimit

Cilat janë 108 koncepte gabuara të adhurimit dhe moralit islam tek masa e shqiptarëve?

1 – Kërkimi i mbrojtjes, i faljes së mëkateve, i shërimit, i martesës nga të vdekurit ose therja e kurbaneve për ta, bërja tavaf...

A lejohen të barten hajmalitë që janë shkruar me ajete të Kuranit?

PYETJA:  Më tregoni, cili është statusi i hajmalive që janë shkruar me ajete të Kuranit apo që janë ndërtuar prej ndonjë gjëje tjetër? PËRGJIGJA: Falënderimi i...

A mjafton fraza ‘Feja është në zemër’ për të justifikuar mungesën e praktikave fetare?

Pyetje: Sa e vërtetë është kjo frazë: “Feja është në zemër”, veçanërisht kur dua të këshillojë dikë, e dëgjoj këtë thënë prej tij?Përgjigje: Po,...

Çka konsiderohet hajmali e ndaluar dhe si të lirohem nga ato?

Çka konsiderohet hajmali e ndaluar dhe si të lirohem nga ato? Përgjigje: në emër të Allahut, falënderimi i takon Atij… Hajmali konsiderohet çdo send që mbahet apo...

Pse është e ndaluar të lexohet horoskopi?

Pyetja: Shumë të rinj ndjekin komentet për të ardhmen e tyre në horoskopet e revistave të ndryshme. A lejohet të lexohen këto horoskop? Përgjigja: Horoskopi paraqet njoftime...

A del nga feja ai që e shanë fenë dhe e mohon Sunetin?

Pyetje: A del nga feja ai që shanë fenë apo e mohon sunetin, bën kufër?! Përgjigje: Nuk ka kurrfarë dyshimi në këtë! Kush e shanë...

Cili është hukmi i therjes që bëhet për t’u afruar te dikush tjetër përveç All-llahut? Dhe, a lejohet të hahet nga ai mish?

Përgjigje: Therja për dikënd tjetër përveç All-llahut është shirk i madh, sepse therja është ibadet dhe për këtë ka urdhëruar All-llahu, azze ue xhel-le:...

A lejohet t’i kërkojmë hallallëk të vdekurit?

Pyetje: Allahu të bekoftë! A lejohet t’i kërkojmë falje të vdekurit (t’i kërkojmë hallallëk)? Përgjigje: Ky veprim është shirk! Nga kush kërkon, kërkon nga i vdekuri, kërkon...

A lejohet që muslimani të betohet në diçka tjetër përpos Allahut?

Pyetje: A lejohet që muslimani të betohet në diçka tjetër përpos Allahut? Përgjigje: Betimi jo në Allahun,- xhele veala!,- është njësoj sikur të thuash: pasha ty,...

Çka është shirku i fshehur dhe shirku i vogël?

Pyetje: Çka është shirku i fshehur dhe shirku i vogël? Përgjigje: Shirku i fshehur në të njëjtën kohë është edhe shirk i vogël, me këtë nënkuptojmë...

Të fundit