14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Te ndryshme

Si të përballoj frikën nga varfërisa dhe të planifikoj për një të ardhme financiare të sigurt?

Pyetja Jam një 26 vjeçar i martuar elhamdullah, nuk kemi ende fëmijë. Unë dhe gruaja ime punojmë të dy si inxhinierë, kështu që ne sigurojmë...

A mund të lexojmë Kuran kur jemi shtrirë?

Pyetje:Cili është gjykimi për leximin e Kuranit nga Mus’hafi ndërsa je shtrirë në shtrat për një person që nuk vuan nga asnjë problem shëndetësor...

Pse ndalohet pirja e duhanit?

Pyetje: Për çfarë shkaku është e ndaluar pirja e duhanit? Përgjigje: Duhani është ndaluar për shkak se dëmton shëndetin, ndodh që e helmon njeriun, ndoshta edhe ia...

A lejohet t’i lutem Allahut që të ma mundësoj vdekjen sa më shpejt dhe të shpëtoj nga problemet që më kanë rënë mbi kokë?

Pyetje: Hoxhë i nderuar!Dua t’ju rrëfej se jeta ime për mua s’ka kuptim, gjithmonë kam probleme të ndryshme dhe çdo herë që më ndodh...

Kush e ndërtoi Qaben dhe pse e morri këtë emër?

Pyetje: Kush e ndërtoi Qaben, kush ishte ai i cili i vendosi themelet e saj dhe pse u quajt me këtë emër? Përgjigje: Po. Allahu...

Çfarë duhet të them kur bie shi dhe kur dëgjoj bubullimat?

1. Çfarë lutje thuhet kur bie shi dhe kur sheh vetëtimën, e dëgjon bubullima?2. Cili është hadithi që tregon se lutjet në kohë të...

VLERA E VIZITËS SË TË SËMURIT

Pejgamberi ﷺ ka thënë: “Nëse dikush shkon te vëllai i tij musliman për vizitë, ai do të mbledhë fruta të Xhenetit derisa të ulet, dhe...

Vdekja e papritur – Çfarë është vdekja e papritur?

Vdekja e papritur është përmendur nga Profeti alejhi selam në disa hadithe.– Prej tyre është një hadith që tregon për qëllimin e shfaqjes së...

Si e hedh njeriu veten në sprovë?

Përgjigjje: Kuptimi i hedhjes së vetës në sprovë është kur ti nuk ruhesh prej tyre. Shembull: e di se nëse i qasesh një gjëje...

Gjykimi për atë që e preket nga qeni apo qe i preken rrobat e tij!

Pyetësi thotë: Qeni i ruajtjes së të mbjellave (kopshtit), Allahu ju nderoftë, kur i hedh ushqim ndonjëherë me prekë, madje mi prekë edhe rrobat e...

Të fundit