18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024

Kur dikush shpëton prej një fatkeqësie, familja bëjnë hallvë, a lejohet kjo gjë?

Më të lexuarat

Pyetje: Kur dikush shpëton prej një fatkeqësie, familja bëjnë hallvë, a lejohet kjo gjë?

Përgjigje:
Nuk lejohet as përgatitja e kësaj hallve dhe as ngrënia e saj ngase kjo gjë (përgatitja e saj kur njeriu shpëton prej një fatkeqësie) nuk ka bazë në fenë e Allahut. Është prej bidateve/risive.

Kur njeriu shpëton prej një fatkeqësie, i lejohet të japë sadaka, ose të bëjë sexhde si falënderim ndaj Allahut (sexhden e falënderimit).

Hoxhë Lulzm Perçuku .

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit