14.4 C
Pristina
Saturday, May 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Risitë në Fe (Bidatet)

Çka konsiderohet hajmali e ndaluar dhe si të lirohem nga ato?

Çka konsiderohet hajmali e ndaluar dhe si të lirohem nga ato? Përgjigje: në emër të Allahut, falënderimi i takon Atij… Hajmali konsiderohet çdo send që mbahet apo...

Çfarë është gjykimi i të varurit një (minatur) kopje të Kuranit rreth qafës?

Pyetje: ”Çfarë është gjykimi i të varurit një (minatur) kopje të Kuranit rreth qafës?” Përgjigje: ”Nuk lejohet të varet një kopje e Kuranit rreth qafës, as si...

Cili është gjykimi për të festuar ditëlindjet e fëmijëve?

Pyetje: Cili është gjykimi për të festuar ditëlindjet e fëmijëve? A është e vërtetë se agjërimi në këtë ditë është më i mirë sesa...

Çka është bidati dhe si është definicioni i tij?

Fjala “Bidat” është fjalë me rënjë arabe që gjuhtarisht don të thotë: shpikje,risi, krijim, zbulim. Fjala Bidat nuk është përmendur në Kur’an, por përmendet në forma të...

A mund të bëjë ndokush adhurime dhe t’i dijë hollësisht ato duke e ndjekur Kuranin, pa (u kthyer) në Sunet?

Pyetje: A mund të bëjë ndokush adhurime dhe t’i dijë hollësisht ato duke e ndjekur Kuranin, pa (u kthyer) në Sunet? Përgjigjja: Nuk ka mundësi,...

Nga gjërat e çuditshme të disave që bëjnë kinse në naten e Israsë dhe Miraxhit

Merren me bidate dhe i braktisin farzet!Shejh AbduRrezak elBedër, Allahu e ruajttë, thotë:“Nga gjërat e çuditshme të disave nga umeti i Pejgamberit sal-lAllahu alejhi...

A është i vërtetë ky hadith: “O Allah! Na beko në Rexheb dhe Shaban dhe na mundëso të mbërrijmë Ramazanin”?

Pyetje: Çfarë grade ka ky hadith: “O Allah! Na beko në Rexheb dhe Shaban dhe na mundëso të mbërrijmë Ramazanin”? Përgjigja: Ky hadith përcillet nga Enes bin Malik...

LEXIMI I JASINIT PËR MBARËSI DHE SHËNDET

Pyetje: A mundem t’ia lexoj Jasinin (suren “Ja Sin”) unë si prind djalit ose vajzës për mbarësi apo shëndet?   Në lidhje me këtë çështje thuhet...

A ka vërtetësi Nata e Regaibit? – Kujdes!

Pyetja: A ka vërtetësi çështja e natës së Regaibit që thuhet se është natë e mirë dhe a duhet të ngritemi për adhurime dhe të agjërojmë? Përgjigjja: Të gjithë ata që argumentohen...

JO TALLJES ME FENË E ALLAHUT

Liria e shprehjes, siç quhet sot, ka bërë që të përhapen shumë fenomene të cilët janë në kundërshtim me natyrshmërinë e njeriut dhe me...

Të fundit