26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

Kjo grua thotë se burri i saj i kërkon që t’i shkul (t’i zbukurojë) vetullat e saj?

Më të lexuarat

Burri insiston që gruaja t’i shkul vetullat

#Pyetje:
Kjo grua thotë se burri i saj i kërkon që t’i shkul (t’i zbukurojë) vetullat e saj. Dhe ai insiston në këtë. Me çka obligohet ajo?

#Përgjigje:
Jo! Nuk duhet t’i bindet atij. Është e obliguar që ta kundërshtojë atë. Ky burrë është mëkatarë, dhe te Allahu kërkojmë strehim!

Profeti ﷺ e mallkoi gruan që i shkul vetullat dhe gruan që kërkon t’i shkulen vetullat.

Dhe ky e urdhëron që t’i heqë vetullat?

Ky nuk është burrë!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (49)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit