14.7 C
Pristina
Monday, September 20, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Rekomanduara

Një manual për të rriturit për mënyrën se si të flasin me fëmijët për vijën e kufirit të trupit dhe abuzimin seksual

  Hyrje Ne të rriturit jemi mësuar të flasim me fëmijët për norma, vlera, të drejta dhe gabime. Zakonisht, jemi mirë kur shpjegojmë se është e gabuar...

“Përdorimi i alkoolit në moshë të re shkakton plakjen e parakohshme të enëve të gjakut”

Sipas studimit të paraqitur në Kongresin e Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë në vitin 2021, alkooli i konsumuar në moshë të re shkakton plakjen e...

Cili është shkaku kryesor i palumturisë së njeriut?!

Largimi nga Zoti i Madhërishëm A ndihesh i mërzitur?A ndihesh i lodhur?A ndihesh i hidhëruar?A ndjen ngushtim në gjoks?A ndihesh në depresion? Nëse kjo është ajo...

Mbivlerësimi i mendjes, ose ateizmi kontradiktor

Ateisti kujton se me mendjen e tij mund të arrijë të perceptojë gjithçka. Ai është i mendimit se shqisat e tij janë të afta...

Urimi i Vitit të Ri Hixhri… Këndvështrim fetar…

Pyetja: Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Cila është dispozita e urimit me rastin e Vitit të Ri Hixhri (vitit që ka filluar me...

Emirati Islamik i Kretës.

Kreta, ishulli magjepës i Mesdheut. Shumë pak e njohin historinë e saj islame. Në mesin tonë ka prej atyre që nuk e dinë as...

Çdo herë gjinden pretekse të paqëndrueshme për ta luftuar Islamin nga armiqtë e Islamit – Hoxhë Bekir Halimi

Çdo herë gjinden pretekse për ta luftuar Islamin, në të kaluarën duke e akuzuar si opium për popullin, shkak i dekadencës, ose tani me...

PRANIMI I FESË ISLAME NGA DY FRANCEZE NË XHAMINË E STRELLCIT-KOSOVË

ElhamdUlilah Ue Salatu Ue Selam Ala Rasulilah Të nderuar besimtar! Ndaj një lajm të gëzuar me ju. Sot(26.07.2021), në xhamin tonë në fshatin Strellc i Epërm-Deçan pas...

Porosia që nxorri hoxhë Bekir Halimi nga plaku që shiste kallamoça

Plaku edhe pse në moshë të thyer del dhe fiton rizkun me punë. Për dallim nga brezi i ri, i cili, shumicën e kohës...

Çfarë lë njeriu zakonisht amanet?

Nga shenjat që aludojnë për rëndësinë e namazit është po ashtu fakti se, kur një njeri vdes, ose kur ndodhet në sëmundjen e vdekjes,...

Të fundit