14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Retro

Fëmijët janë luks! – Justinian Topulli

Dëgjova një feministe që thoshte se jo të gjithë e kanë obligim të kenë fëmijë dhe madje fëmijët janë luks! Sigurisht që pasja fëmijë nuk...

Fatmir Baçi – Poezi

Fatmir Baçi - Poezi Lamtumirë Lamtumirë, dhe më qofsh e lumtur. Ti çerdhen do e thurrësh, diku ngrohtë. Shtegtarët si unë, ngaherë rrugëhumbur. Këmbejnë gaz për ndarje, bredhur nëpër...

Morali i botës moderne dhe i fesë – Justinian Topulli

Bota moderne i referohet ndjenjave dhe përvojës njerëzore si burimi i vetëm i moralit të saj, sepse sipas saj çdo gjë buron nga njeriu...

Qëndresa e Ylemave të Kosovës, në veçanti të Gjakovës, të cilët penguan shpërnguljen e shqiptarëve për në Turqi

Shkruan: Agron Muçaku Shoqata e intelektualëve "Jakova" në Gjakovë, bëri botimin e numrit më të ri të revistës periodike-historike "GJAKOVA E RE". Temë e këtij...

Pakti i Medinës

Pakti i Medinës përbën themelin e shtetit të të drejtave civile dhe kushtetutën e parë civile në Islam, si dhe tregon për largpamesinë dhe...

Qëndresa dhe sakrifica e familjes së Shaban Jasharit, frymëzim për brezat e rinj – SHEFQET JASHARI STROFCI

ME RASTIN E DYVJETORIT TË QËNDRESËS DHE SAKRIFICËS SË FAMILJES SË SHABAN MURAT JASHARIT   VEPRA E TIJ KOMBËTARE-FRYMËZIM PËR BREZAT E RINJ   Me ngadhnjimin e rebelimit...

Tre mënyra për shkatërrimin e një populli, kulturës dhe traditës së tyre

Dr. Mustafa Mahmud në librin e tij “Kiraetul-mustakbel”, veç tjerash e potencon deklaratën e një orientalisti e cila thotë: “Nëse dëshironi ta shkatërroni një...

Gazeta Zvicerane: Inxhinieri gjerman: Kosova ka thesar brenda që do tu mundësonte kosovarëve të jetojnë si sheikët e Gjirit

Lexoni më poshtë një shkrim nga Rainer Hengstmann, drejtor i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM) në Kosovë, në kohën e UNMIKUT....

Ja disa nga shkollat e ndërtuara në Kosovë nga arabët, “shkolla, jo xhami”

Populli arab dhe organizatat qeveritare dhe jo qeveritare arabe janë prej mbështetësve më të mëdhenjë të popullit të Kosovës që nga periudha e pasluftës...

Telegrami i Enver Hoxhës nga Beogradi: Të punohet tërë natën që të bëni flamuj të Jugosllavisë, bërtitni “Rroftë mareshali Tito”

Nga: Kastriot Dervishi Më 23 qershor e deri më 2 korrik 1946, kryeministri i Shqipërisë Enver Hoxha vizitoi Jugosllavinë. Në përfundim të vizitës, më 1...

Të fundit