5.3 C
Pristina
Saturday, December 3, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Rekomanduara

Islami dhe lëvizjet islame – Dr. Selman Aude

Nga: Dr Selman Aude Islami dhe lëvizjet Vizitova një vend mysliman, rreth të cilit kisha krijuar një përshtypje jo të mirë. Kisha dëgjuar se atje persekutoheshin...

“Mount of Tirana” mbi një pronë të Komunitetit Musliman?

  Kulla e re në qendër të Tiranës, e quajtur “Mount of Tirana”, prezantuar një ditë më parë nga kryebashkiaku Veliaj, do lartohet mbi një...

Siguritë e Hidrit – Rudian Zekthi

Siguritë e Hidrit (edhe njëherë për konsultën) - Prof. Rudian Zekthi   “Atëherë ata gjetën njërin prej robërve Tanë, të cilit i kishim dhënë mëshirë prej...

Parimi i Brishtësisë – Prof. Rudian Zekthi

Parimi i Brishtësisë - Prof. Rudian Zekthi 1. Një nga çështjet që duhet të zgjidhim është përcaktimi i kuptimit të gjendjes së muslimanëve, kur shoqëria në...

Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi

Konsulta (ose mosvrazhdësia) - Rudian Zekthi 1. “Ti ishe i butë ndaj tyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë,...

Etika e karizmës muslimane | Një propozim për standardet e lidershipit

Komunitetet muslimane kanë disa probleme të dallueshme etike. Merrni parasysh këto hipoteza. Një imam profesionist i trajnuar në Studime Islame bëhet i njohur në komunitetin...

Mrekullia dhe thirrësi (ose shprehia e perifrazimit) – Rudian Zekthi

Mrekullia dhe thirrësi (ose shprehia e perifrazimit) 1. Kemi përmendur si ngjashmëri mes Kuranit dhe Shkopit të Musait faktin se që të dy janë mrekulli përsëritëse,me...

Kurani dhe 3 llojet e mrekullisë – Rudian Zekthi

Kurani dhe 3 llojet e mrekullisë Siç e përmendëm në ligjëratën e kaluar, përballja e Musait a.s. me Faraonin u kushtëzua nga një seri prej...

Mrekullia dhe argumenti – Rudian Zekthi

Mrekullia dhe argumenti Kur përmendëm si një nga karakteristikat e Davetit të Musait a.s. faktin që dërgimi i tij tek Faraoni dhe populli  i...

Daveti zhvillues dhe daveti konservues – Rudian Zekthi

Daveti zhvillues dhe daveti konservues Kur folëm për Davetin e Musait a.s. ne thamë se Daveti i tij është shembulli më i qartë i davetit...

Të fundit