4.6 C
Pristina
Monday, March 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Kulturë

Hagia Sophia, një vështrim në transformimin modern të Turqisë

Në fund të muzgut që mbulon këtë qytet, zhurma e lutjes së natës jehon nëpër kompleksin Hagia Sophia. Derisa myslimanë dhe jomuslimanë, disa turistë dhe...

Mekka është një qytet që përqafon diversitetin kulturor dhe gjuhësor

Nuk është çudi që banorët e Mekës janë të aftë të flasin shumë gjuhë për shkak të ndërveprimit të tyre të ngushtë dhe të...

Presidenti Erdogan shtron iftar për mësuesit turq

Presidenti Recep Tayyip Erdogan deklaroi se “Mësuesit që përjetojnë më pak stres në mesin e vendeve evropiane janë mësuesit tanë”.Presidenti Recep Tayyip Erdogan deklaroi se...

Në Prishtinë po mbahet një konferencë unike, zyrtarët e vendit përtojnë t’i thonë qoftë edhe “puna e mbarë”

Sot dhe nesër në Prishtinë mbahet një konferencë shumë e rëndësishme dhe unike mbi gjenocidin serb ndaj shqiptarëve përgjatë dy shekujve të fundit… Një...

Idetë kryesore nga libri “Getting Things Done” -David Allen / PJESA E PARË

Mësoni idetë kryesore nga libri i Metoda GTD për të mësuar se si t’i bëjmë gjërat mirë “Getting Things Done” është një metodë për të rritur...

Si këshillat e një nëne mund ta çojnë biznesin tuaj drejt sukseseve të reja

Shumë prej sipërmarrëve, i drejtohen disa prej emrave më të mëdhenj të biznesit për të gjetur frymëzim. Ndonëse nuk ka asgjë të keqe rreth...

Hatixheja (ra): Nënë që punonte punë standarde?

Sot, për shumë gra që luftojnë kundër barrierave jo shumë të dukshme dhe pagave të pabarabarta, fakti që gruaja e Profetit ﷺ, Hatixheja (ra)...

Pako sanksionesh ndaj Rusisë

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian janë pajtuar për një sërë sanksionesh të reja kundër liderëve dhe oligarkëve rusë, për shkak të pushtimit të Ukrainës,...

E drejta e arsimimit të femrës muslimane

“A mund të jenë të barabartë ata që dinë me ata që nuk dinë?” (Kurani, Ez-Zumer: 9) Arsimimi është kushti i parë që gruaja të...

Analisti i sigurisë, profesor Michael Clarke ka shpjeguar se si Rusia ka ndryshuar strategjinë

Analisti i sigurisë, profesori Michael Clarke ka shpjeguar se si Rusia ka ndryshuar strategjinë – duke e kthyer pushtimin në një “luftë të qyteteve”. Sipas...

Të fundit