5.3 C
Pristina
Saturday, December 3, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Kulturë

Gratë në STEM: Shkencëtarja e famshme muslimane që zbuloi një galaksi të re, e cila u emërua me emrin e saj

  Instituti për Studime Mesjetare dhe Pas Mesjetare (IMPMS) ka ftuar shkencëtaren turke, e cila hyri në histori si gruaja e parë muslimane që kishte...

Çiftet kosovare s’po e durojnë njëri-tjetrin, për vetëm tre muaj mbi 300 shkurorëzime

  Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar të dhënat preliminare për shkurorëzimet. Sipas të dhënave nga Agjencia rezulton se është rritur numri i shkurorëzimeve nga...

Hagia Sophia, një vështrim në transformimin modern të Turqisë

Në fund të muzgut që mbulon këtë qytet, zhurma e lutjes së natës jehon nëpër kompleksin Hagia Sophia. Derisa myslimanë dhe jomuslimanë, disa turistë dhe...

Mekka është një qytet që përqafon diversitetin kulturor dhe gjuhësor

Nuk është çudi që banorët e Mekës janë të aftë të flasin shumë gjuhë për shkak të ndërveprimit të tyre të ngushtë dhe të...

Presidenti Erdogan shtron iftar për mësuesit turq

Presidenti Recep Tayyip Erdogan deklaroi se “Mësuesit që përjetojnë më pak stres në mesin e vendeve evropiane janë mësuesit tanë”.Presidenti Recep Tayyip Erdogan deklaroi se...

Në Prishtinë po mbahet një konferencë unike, zyrtarët e vendit përtojnë t’i thonë qoftë edhe “puna e mbarë”

Sot dhe nesër në Prishtinë mbahet një konferencë shumë e rëndësishme dhe unike mbi gjenocidin serb ndaj shqiptarëve përgjatë dy shekujve të fundit… Një...

Idetë kryesore nga libri “Getting Things Done” -David Allen / PJESA E PARË

Mësoni idetë kryesore nga libri i Metoda GTD për të mësuar se si t’i bëjmë gjërat mirë “Getting Things Done” është një metodë për të rritur...

Si këshillat e një nëne mund ta çojnë biznesin tuaj drejt sukseseve të reja

Shumë prej sipërmarrëve, i drejtohen disa prej emrave më të mëdhenj të biznesit për të gjetur frymëzim. Ndonëse nuk ka asgjë të keqe rreth...

Hatixheja (ra): Nënë që punonte punë standarde?

Sot, për shumë gra që luftojnë kundër barrierave jo shumë të dukshme dhe pagave të pabarabarta, fakti që gruaja e Profetit ﷺ, Hatixheja (ra)...

Pako sanksionesh ndaj Rusisë

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian janë pajtuar për një sërë sanksionesh të reja kundër liderëve dhe oligarkëve rusë, për shkak të pushtimit të Ukrainës,...

Të fundit