34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

SHITJA E RROBAVE QË EKZPOZOJNË TRUPIN

Më të lexuarat

“Nuk lejohet shitja e tyre nëse tregtari e di se kushdo që i blen ato do ti përdorë për atë që e ka ndaluar Zoti. Sepse, kjo përfshin bashkëpunim në mëkat dhe armiqësi.”

“Fetva të komisionit të përhershëm për hulumtime shkencore dhe Fetva”, 13/67.

Dijetarët e Komisionit të Përhershëm u pyetën gjithashtu:

“Cili është gjykimi i shitjes së produkteve kozmetike për femra, duke e ditur se shumica e atyre që i përdorin janë gra të zbuluara…që nuk i binden Zotit dhe të Dërguarit të Tij, dhe që i përdorin këto gjëra për t’u stolisur para njerëzve të tjerë përveç burrave të tyre, Zoti na ruajt?!

Ata u përgjigjën:

“Nëse çështja është ashtu siç është përmendur, atëherë nuk i lejohet atij t’u shesë atyre nëse e di gjendjen e tyre, sepse është bashkëpunim në mëkat dhe shkelje, dhe Zoti i Madhëruar e ka ndaluar:
“Dhe mos bashkëpunoni në mëkat dhe armiqësi.” El-Maide, 2.

“Fetva të komisionit të përhershëm për hulumtime shkencore dhe Fetva”, 13/105.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit