15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Shitblerja

A lejohet dhënia me qira një lokal ku do shitet harami?

Pyetje: Cila është dispozita e sheriatit islam në lidhje me dhënien e lokaleve me qira nëse aty shiten cigare, kaseta muzikore, video kaseta ku...

SHITJA E RROBAVE QË EKZPOZOJNË TRUPIN

“Nuk lejohet shitja e tyre nëse tregtari e di se kushdo që i blen ato do ti përdorë për atë që e ka ndaluar...

A lejohet te blej rroba dhe gjëra të tjera që të përfitoj nga zbritjet gjatë krishtlindjeve?

Pyetje: në Australi, me rastin e krishtlindjeve ka zbritje të mëdha në rrobe, mobile, mjete elektronike e tjerë, a mund t’i shfrytëzojë këto zbritje...

A i lejohet muslimanit të blejë dollar apo ndonjë monedhë tjetër me një çmim të ulët, dhe t’i shes ato pasi t’u rritet vlera?

Përgjigje:Nuk ka ndalesë për këtë, pra nëse blenë dollar apo monedha tjera dhe i ruan derisa të rritet vlera e tyre dhe më pas...

Mbi cigarën elektronike

A është e lejuar tregtia dhe konsumimi i cigarës elektronike? Tregtia dhe konsumimi i cigarës elektronike janë të ndaluara, haram. Hoxhë Ahmed Kalaja The post Mbi cigarën...

A i lejohet një gruaje të blejë dhe të shesë gjatë namazit të xhumasë?

Pyetja: Cili është qëndrimi islam rreth gruas, në lidhje me blerjen dhe shitjen gjatë namazit të xhumasë? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Gruaja i lejohet të blejë dhe...

A konsiderohet shpërdorim i parasë blerja e makinave luksoze?

Pyetja: A konsiderohet shpërdorim i parasë blerja e makinave luksoze? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Kjo është një çështje me shtrirje të gjerë. Nëse blerësi mund ta përballojë...

Të fundit