20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Fikhu i biznesit dhe i punës

A lejohet ortakëria me personin që i ka lekët me kredi?

Pyetje: A lejohet te jem ortak me dikë që i ka leket me kredi, pra ka një kapital që e ka marrë kredi në bankë...

A lejohet të luhet loja me zar (kub)?

Pyetja: A lejohet të luash me zar nga 2 veta apo 4 vetëm për qejf, jo me para, a lejohet apo jo? Se është hadithi,...

A lejohet përgatitja e ushqimit në Ramazan për ata që nuk agjërojnë?

Pyetja: Në muajin Ramazan unë duhet t’u përgatis ushqimin njerëzve që nuk agjërojnë. Si t’ia bëj? Ta lë punën e pas Ramazanit të shikoj ndonjë...

Gjykimi i shkuarjes me vonesë në punë dhe dalja para kohes prej saj

Gjykimi i shkuarjes me vonesë në punë dhe dalja para kohes prej saj Shejh Muhamed ibën Salih elUthejmin, Allahu e mëshiroftë ka thënë: “Ashtu siç nuk...

SHITJA E RROBAVE QË EKZPOZOJNË TRUPIN

“Nuk lejohet shitja e tyre nëse tregtari e di se kushdo që i blen ato do ti përdorë për atë që e ka ndaluar...

A lejohet shfrytëzimi i automjetit të punës për qëllime private?

Pyetje: I nderuari hoxhë! Vallë, i lejohet punëtorit, pra të punësuarit në Entin Shtetëror që ta shfrytëzojë automjetin e punës për qëllime private? Përgjigje: Falënderimi...

Pasi të bërit pasuri është e lejuar atëherë përse të dhënit pas dynjasë nuk lejohet?

Pyetje: Pasi të bërit pasuri është e lejuar atëherë përse të dhënit pas dynjasë nuk lejohet? Përgjigje: Nuk është problem tek sasia e pasurisë, por...

A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të?

Pyetje: A kemi mëkat nëse i ndihmojmë të paguaj kredi një të afërmi që është zhytur në të? Përgjigje: I afërmi i cili është duke ...

A lejohet të shesim gjëra që janë haram, si alkooli apo mish derrit, jomuslimanëve?

Pyetja: Unë punoj në një port, ku shërbej anijet që kalojnë. Shumica e këtyre anijeve janë të huaja dhe njerëzit që punojnë në to...

A lejohet te blej rroba dhe gjëra të tjera që të përfitoj nga zbritjet gjatë krishtlindjeve?

Pyetje: në Australi, me rastin e krishtlindjeve ka zbritje të mëdha në rrobe, mobile, mjete elektronike e tjerë, a mund t’i shfrytëzojë këto zbritje...

Të fundit