12.5 C
Pristina
Thursday, February 29, 2024

SHBA: një revolucion mjedisor që po nis me kamionët

Më të lexuarat

“Beteja e ashpër” mes karburanteve fosile dhe energjisë së gjelbër

Kamionët tërheqës dhe autobusët e rinj me naftë nuk do të shiten në Kaliforni duke filluar nga viti 2036 – një rregull i ri i miratuar nga rregullatorët e tij këtë javë për të larguar shtetin nga karburantet fosile dhe për të luftuar ndryshimet klimatike.

Ky rregull do t’i referohej ndotjes së gazit të shkarkimit nga kamionët e rëndë për transportin e mallrave nëpër porte dhe do t’u kërkonte kompanive të zbulojnë se sa i përdorin ata kamionë deri në vitin 2024, shkruan AP.

Megjithatë, ky rregull nuk mund të zbatohet pa miratimin e Agjencisë Amerikane për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA). Kjo pasi ajo është e lidhur me standardet që qeveria amerikane miratoi muajin e kaluar për të hequr dorë nga kamionët e mëdhenj me naftë, kamionët tërheqës dhe autobusët e mëdhenj. Nëse EPA miraton rregullin e Kalifornisë, shtetet e tjera më vonë mund të miratojnë të njëjtat standarde.

Guvernatori i Kalifornisë, Gavin Newsom, një demokrat, tha se vendimi i së premtes ishte një mundësi për t’i “treguar botës se si duket veprimi i vërtetë klimatik”.

“Ne jemi një hap më afër arritjes së lagjeve më të shëndetshme dhe ajrit më të pastër për të gjithë kalifornianët,” tha ai në një deklaratë.

Kalifornia po miraton standarde ambicioze të emetimeve si pjesë e qëllimit të saj më të gjerë për arritjen e “neutralitetit të karbonit”, që do të thotë se deri në vitin 2045 do të heqë aq karbon sa lëshon. Rregullatorët e ndotjes së ajrit votuan më parë për të kërkuar që të gjitha makinat, kamionët dhe SUV-të e reja të jenë elektrike ose me hidrogjen deri në vitin 2035. Dhe ata ndaluan shitjen e produkteve të reja të fuqizuara nga motorë të vegjël me djegie të brendshme, duke përfshirë ventilatorë gjethesh, kositës lëndinë dhe gjeneratorë portativë.

Shqetësim për rritjen e çmimeve të mallrave

Votimi për emetimet e kamionëve erdhi pasi Bordi i Burimeve Ajrore të Kalifornisë miratoi të enjten një rregull për të hequr dorë nga lokomotivat me dekada të vjetra me naftë dhe për të kaluar në teknologjinë e trenave më pak ndotëse që transportojnë ushqime, lëndë druri, vaj dhe produkte të tjera.

Por disa në industrinë e transportit janë të shqetësuar se rregulli përfundimisht do të rrisë koston e mallrave që transportohen.

Shoqata Amerikane e Kamionëve e quajti rregullin “jorealist”. Grupi është i shqetësuar se sa i kushtueshëm do të jetë një kalim drastik drejt automjeteve me emetim zero dhe thotë se infrastruktura për të karikuar automjete të tilla elektrike nuk është gati.

“Ndërsa bëhet e qartë se retorika e Kalifornisë nuk përputhet me teknologjinë, ne shpresojmë që Bordi të ndryshojë kursin dhe t’u lejojë kompanive të transportit lirinë të zgjedhin teknologjitë e pastra që funksionojnë më mirë për biznesin e tyre”, tha grupi në një deklaratë.

Emetimet e gazit nga kamionët janë reduktuar në mënyrë drastike në dekadat e fundit, sipas njoftimit.

Më shumë se 100 modele kamionësh me emetim zero janë në dispozicion në Amerikën e Veriut, thonë rregullatorët shtetërorë, dhe më shumë se 100 të tjerë janë në prodhim.

Rregulli i ri i Kalifornisë, i kombinuar me rregulloret e mëparshme të miratuara nga shteti për kamionët elektrikë, do të nënkuptojë më shumë se 1.6 milionë kamionë me emetim të mesëm dhe të rëndë që operojnë në shtet deri në vitin 2048.

Makinat e rënda ndotin shumë

Në të gjithë SHBA-në, transporti kontribuon në pjesën më të madhe të emetimeve të gazeve serrë, thotë EPA, me kamionë të mesëm dhe të rëndë që përbëjnë gati një të katërtën e këtyre emetimeve.

Automjetet e rënda përbëjnë rreth tre për qind të automjeteve në rrugët e Kalifornisë, por ato gjenerojnë më shumë se gjysmën e oksidit të azotit dhe ndotjes së grimcave të imta nga nafta, sipas Bordit të Burimeve Ajrore të Kalifornisë. Kjo sepse këta kamionë kanë motorë me naftë, të cilët edhe pse më të fuqishëm se motorët me benzinë, prodhojnë më shumë ndotje. Ata gjithashtu udhëtojnë shumë më tepër se automjetet e pasagjerëve.

Kalifornia ka shumë nga këta kamionë në rrugë sepse ka dy nga portet më të ngarkuara në botë: Los Angeles dhe Long Beach.

Nga 10 qytetet më të ndotura nga ozoni në SHBA, gjashtë janë në Kaliforni, sipas Raportit të gjendjes së ajrit të Shoqatës Amerikane të Pulmonologëve.

“Nuk mund të mbivlerësoni rëndësinë e veprimeve që po ndërmerren sot në Kaliforni nga perspektiva e shëndetit publik,” tha Will Barrett, drejtor i lartë kombëtar për shoqatën.

Sam Wilson, një analist me Unionin e Shkencëtarëve të Shqetësuar, tha në një deklaratë se teknologjia është e disponueshme për të filluar kalimin në kamionë elektrikë.

“Ne kemi nevojë për atë standard për të përshpejtuar heqjen e nevojshme të kamionëve me lëndë djegëse fosile që ndotin ajrin tonë”, tha Wilson. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit