21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

Rritet importi me vendet që se kanë njohur Kosovën, 27 milionë euro vetëm nga Greqia

Më të lexuarat

Kosova vazhdon të ketë rritje të importit nga vendet e ndryshme, pavarësisht raporteve të saj ekonomike, politike dhe diplomatike me ato shtete.

Greqia, ani se nuk e njeh shtetin e Kosovës, vazhdon ta “pushtojë” tregun kosovar me mallra.

Vetëm në muajin prill të këtij viti, Kosova importoi mallra nga Greqia në vlerë mbi 27 milionë euro apo 1 milion e 121 mijë euro më shumë se një muaj më parë, në mars të këtij viti.

Derisa vendi ynë në drejtim të Greqisë nuk pati dërgesa më shumë se 512 mijë euro në prill.

Sipas të dhënave nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, Rumania nga 5.7 milionë euro sa kishte eksportuar në Kosovë gjatë muajt mars, në prill shënoi rritje në 8.6 milionë euro.

Po kështu, edhe shteti tjetër Spanja që nuk e njeh shtetin e Kosovës, ka rritje të qarkullimit tregtar me Kosovën. Nga 3.7 milionë euro sa ishte importi nga Spanja në muajin mars, në muajin prill ky import u rrit në 5.8 milionë euro.

Ndërsa, Sllovakia nga 1 milion euro sa kishte eksportuar në Kosovë gjatë muajt mars, në prill ka arrit 1.3 milion.

Po ashtu Serbia gjatë muajt prill ka eksportuar në Kosovë 27.5 milionë euro, me një rritje prej 280 mijë më shumë se në mars.
/telegrafi_

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit