-3.1 C
Pristina
Tuesday, February 7, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Analiza dhe raporte

Tre vjet Brexit: më mirë për Britaninë apo më keq?

Efektet e Brexit përfshijnë gjithçka nga investimet e biznesit deri te aftësia e kompanive për të punësuar punëtorë, njoftoi Bloomberg me rastin e tre...

Rikthehen kamatat super të larta në sektorin bankar të Kosovës

Kamata gati dyshifrore po aplikojnë disa banka në Kosovë, pas rritjes së normave të interesit nga Banka Qendrore Europiane. Siç është paralajmëruar tashmë, politikat...

Lufta globale kundër inflacionit nuk ka përfunduar

Në Turqi dhe Argjentinë, çmimet janë tepër të larta. Situata në Kinë gjithashtu mund të ndikojë në të gjithë botën. Të gjithë janë të frustruar...

Oxfam: 1% e njerëzve më të pasur posedojnë 2/3 e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh

Një përqindëshi më i pasur në botë kanë rrëmbyer gati dy të tretat e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh të krijuar që...

Në cilat vende Kosova eksporton dhe importon më së shumti ?!

Instituti GAP ka publikuar një fotografi, ku janë renditur 10 vendet partnere të Kosovës në tregti për eksport dhe import. Vendi ku Kosova eksporton më...

Katër tendencat e ekonomisë globale – Luhatshmëria e kursit të këmbimit, ndikim veçanërisht në zinxhirin e furnizimit

Një recesion i afërt, një krizë energjetike, inflacion që mbetet konstant deri në vitin 2024. Për të gjitha këto arsye, viti 2023 pritet të...

The Economist: 10 trende biznesi për vitin 2023

Me nisjen e vitit, ju sjellim një përmbledhje globale nga The Economist Intelligence Unit me “Dhjetë tendencat e biznesit për vitin 2023” dhe parashikimet...

Latest news