19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024

PËRSE NUK PRANOHEN MENJËHERË LUTJET E BESIMTARËVE KUNDËR ZULLUMQARËVE KUDO NËPËR BOTË?

Më të lexuarat

Përgjigje:

Zoti i Madhëruar i pranon lutjet e besimtarëve që bëhen kundër zullumqarëve, por, përgjigjet e Tij kanë urtësi madhështore dhe kohë të duhur.

Prandaj me këtë synohet, ndër tjerash:

– Ai lë që zullumqarët të mbushen zullum shumë e më shumë deri në momentin e duhur, kur edhe i bënë të mposhtur ata.

– Me këtë arsyetohet në plotni dënimi i përhershëm ndaj tyre në botën tjetër në Xhehenem.

– Të dallohen besimtarët dhe sakrifica e tyre, të pastrohen radhët e tyre, pra, të dihen durimtarët e të sinqertit, si dhe hipokritët e neglizhentët.

– Besimtarët e devotshëm të forcojnë besimin e tyre, meqë fitorja është e sigurt, kurse shpërblimi i botës tjetër madhështor.

Besimtar, kurrë mos mendo se lutja jote të shkoi kot, dije!

Zoti i Madhëruar dëshmoi: “Mos mendo kurrsesi që Allahu nuk e vëren atë që bëjnë zullumqarët! Ai vetëm ua shtyn (dënimin) deri në Ditën, kur sytë e tyre do të zgurdullohen” (Kuran, Ibrahim: 42)

Adnan Simnica

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit