11.7 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024

Një gabim që e bëjnë shumë femra – A lejohet të agjërohet nëse je me menstruacione?

Më të lexuarat

Pyetja:

A lejohet të agjërohet nëse je me menstruacione?

***

Përgjigjja:

Femra e cila ka menstruacione, nuk mund të agjërojë dhe nuk mund të falet, por nuk mund t’i bëjë as adhurimet tjera të cilat kërkojnë pastrim fetar. Këtë e vërteton edhe thënia e Pejgamberit : ”A nuk ndalohet femra nga agjërimi dhe namazi, kur të jetë me menstruacione.” [1]

Për atë, edhe pse ndoshta femra ka dëshirë të agjërojë, kur është me menstruacione, e ka të ndaluar ta bëjë një veprim të tillë.

Pasi t’i kalojnë menstruacionet, do t’i agjërojë ditët të cilat i kanë ngelur pa agjëruar në Ramazan, ndërkaq namazet të cilat i kanë kaluar gjatë kësaj kohe, nuk i bën kaza.

Allahu e di më së miri.

Dr. Bashkim Aliu

—————————

[1] Buhariu

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit