12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Pastërtia

Çfarë është gjykimi për jargët e qenit, nëse bien në trupin e njeriut dhe në rroba?

Pyetje: Çfarë është gjykimi për jargët e qenit, nëse bien në trupin e njeriut dhe në rroba? Si dhe, cili është gjykimi për rrobat...

Nëse një grua i ngjyros flokët dhe i jep mes’h kokës, a e ka abdesin të sakt apo jo?

Pyetje: Nëse një grua i ngjyros flokët dhe i jep mes’h kokës, a e ka abdesin autentik apo jo? Përgjigje: Para se t’i përgjigjem kësaj...

A mundem të lexoj Kuran, pa shami dhe pa abdes?

Pyetja: A është e lejuar për femrën që të lexojë Kur´an pa shami dhe pa abdest? *** Përgjigjja: Vënia e shamisë për femrën, gjegjësisht mbulesa e tërë trupit...

A lejohet bashkimi i namazeve para dializës?

Pyetja: A lejohet bashkimi i namazeve gjatë përdorimit të aparatit të dializës që mund të zgjasë shumë? Unë jam një djalë i ri që vuaj...

Posaçërisht për femrat – Njohuri që duhet të dij çdo femër mbi menstruacionet

Menstruacionet Në arabisht, fjala hajz, do të thotë “rrjedhje”. Këtu, kjo fjalë i referohet rrjedhjes së gjakut gjatë menstruacioneve (gjendje shëndetësore e gruas) dhe jo...

E vjella, a konsiderohet papastërti?

E vjella, a konsiderohet papastërti? Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “E vjella, konsiderohet e papastërt, qoftë nëse del prej fëmijës apo të rriturit, sepse...

Gjykimi për atë që e preket nga qeni apo qe i preken rrobat e tij!

Pyetësi thotë: Qeni i ruajtjes së të mbjellave (kopshtit), Allahu ju nderoftë, kur i hedh ushqim ndonjëherë me prekë, madje mi prekë edhe rrobat e...

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes a llogaritet kjo prej lehonisë?!

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes!* Pyetja:Allahu ju begatoftë, dëgjuesja me emrin Hassah E. E. nga Rijadi, është grua prandaj edhe thotë: “Para...

Koha e gjatë në banjë shkakton vesvese

Pyetje: Ai që kalon kohë të gjatë në banjë duke u pastruar më shumë sesa është e nevojshme, a është ky veprim i ndaluar...

Një gabim që e bëjnë shumë femra – A lejohet të agjërohet nëse je me menstruacione?

Pyetja: A lejohet të agjërohet nëse je me menstruacione? *** Përgjigjja: Femra e cila ka menstruacione, nuk mund të agjërojë dhe nuk mund të falet, por nuk mund...

Të fundit