34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat…?

Më të lexuarat

Pyetje: Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat, a le të falet duke e mbajtur nevojën për të arritur xhematin apo le të kryejë nevojën edhe nëse i ikën namazi me xhemat?

Përgjigje: E kryen nevojën dhe merr abdest edhe nëse i ikën namazi me xhemat. Sepse kjo është arsye dhe Resulull-llahu, sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: “Nuk ka namaz kur është shërbyer ushqimi dhe as as kur e mundojnë njeriun dy të këqijat (nevoja e vogël dhe ajo e madhe)”. (Muslimi)

 

Marr nga libri: “Kushtet e fesë” / Shejh Uthejmini 

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit