10.3 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Abdesi

Ç’duhet të bëjë ai person, i cili është në dyshim nëse e ka prishur abdesin apo jo?

Pyetja: Ç’duhet të bëjë ai person, i cili është në dyshim nëse e ka prishur abdesin apo jo? Përgjigja: Nëse dikush është në mëdyshje, nëse e ka...

Çfarë është gjykimi për jargët e qenit, nëse bien në trupin e njeriut dhe në rroba?

Pyetje: Çfarë është gjykimi për jargët e qenit, nëse bien në trupin e njeriut dhe në rroba? Si dhe, cili është gjykimi për rrobat...

Nëse një grua i ngjyros flokët dhe i jep mes’h kokës, a e ka abdesin të sakt apo jo?

Pyetje: Nëse një grua i ngjyros flokët dhe i jep mes’h kokës, a e ka abdesin autentik apo jo? Përgjigje: Para se t’i përgjigjem kësaj...

Abdesi mbi gjymtyrën e këputur

Pyetje: Dikush ka këputur këmbën dhe pyet rreth abdesit. A e kam detyrë larjen e kësaj gjymtyre gjatë abdesit?  Përgjigje: Në varësi të masës së dëmtuar dhe...

A mundem të lexoj Kuran, pa shami dhe pa abdes?

Pyetja: A është e lejuar për femrën që të lexojë Kur´an pa shami dhe pa abdest? *** Përgjigjja: Vënia e shamisë për femrën, gjegjësisht mbulesa e tërë trupit...

Posaçërisht për femrat – Njohuri që duhet të dij çdo femër mbi menstruacionet

Menstruacionet Në arabisht, fjala hajz, do të thotë “rrjedhje”. Këtu, kjo fjalë i referohet rrjedhjes së gjakut gjatë menstruacioneve (gjendje shëndetësore e gruas) dhe jo...

E vjella, a konsiderohet papastërti?

E vjella, a konsiderohet papastërti? Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “E vjella, konsiderohet e papastërt, qoftë nëse del prej fëmijës apo të rriturit, sepse...

Gjykimi për atë që e preket nga qeni apo qe i preken rrobat e tij!

Pyetësi thotë: Qeni i ruajtjes së të mbjellave (kopshtit), Allahu ju nderoftë, kur i hedh ushqim ndonjëherë me prekë, madje mi prekë edhe rrobat e...

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes a llogaritet kjo prej lehonisë?!

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes!* Pyetja:Allahu ju begatoftë, dëgjuesja me emrin Hassah E. E. nga Rijadi, është grua prandaj edhe thotë: “Para...

Kështu largohen vesveset lidhur me abdesin dhe namazin

Pyetje: Më ndodhin disa dyshim në lidhje me pastërtinë dhe namazin, kështu që unë kërkojë këshilla lidhur me këtë? Përgjigje: Motra ime, vesveset lidhur me pastërtinë...

Të fundit