22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024

Në qoftë së agjëruesi masturbon, a e prishë agjërimin? A duhet ta bëj shpagimin e agjërimit (kefaretin)?

Më të lexuarat

Gjykimi i masturbimit për agjëruesin!

Pyetja: Në qoftë së agjëruesi masturbon, a e prishë agjërimin? A duhet ta bëj shpagimin e agjërimit (kefaretin)?

Përgjigja: Në qoftë së agjëruesi masturbon, agjërimi tij prishet dhe detyrohet ta kompensoj atë ditë. Nuk detyrohet të bëj shpagim, sepse shpagimi bëhet vetëm nëse kryhet marrëdhënie intime. Gjithashtu duhet të pendohet për ketë veprim.

~ Shejh Muhamed ibën Salih elUthejmin, Allahu e mëshiroftë!
| Fetawa Erkanul-Islam f.420 |.

Përktheu: B. Gj.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit