15.2 C
Pristina
Monday, February 26, 2024

Lutjet që thuhen që të mos marrim mësysh dikë dhe për t’u mbrojtur nga syri i keq i njerëzve

Më të lexuarat

  • Lutjet që mos të marrim mësysh diçka

مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ

Ma sha Allahu la ku’uete il-la bil-lah

“Ashtu siç do Allahu dhe nuk ka fuqi vetëm se me Allahun.” [1]

اَللَّهُمَّ بَارِكْ – Allahumme baarik

Allahu e bekoftë! [2]

 

  • Lutjet (Suret) që të mbrohemi nga syri i keq i njerëzve

Këndimi i Sureve Felek dhe Nas. [3]

__________________

[1] Allahu i Lartësuar thotë: “Sikur të hyje në kopshtin tënd dhe të thoje “Ashtu siç do Allahu dhe nuk ka fuqi vetëm se me Allahun!” El-Kehf, 39

[2] Transmetohet nga Sehël bin Hunejf, radijAllahu anhu, se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Nëse dikush prej jush shikon diçka që e mahnit te vëllai, vetja dhe pasuria e tij, le t’i lutet Allahut që ta begatojë atë, sepse mësyshi është i vërtetë dhe ndodh!” (Transmeton Ahmedi, 15700).

[3] Transmetohet nga Ebu Sei’di, radijAllahu anhu, se ka thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ kërkonte mbrojte nga Allahu kundër Xhinëve dhe mësyshit (me lutje të ndryshme), derisa zbritën el-Meu’idhatan (Suret Felek dhe Nas). Kur zbritën këto dyja, lutej me këto dyja kurse tjerat i linte.” Transmetojnë Tirmidhiu (2058) dhe Ibën Maxhe (3511).

Shejkh Abdur-Rezak el-Bedër
Përktheu: Jeton Shasivari

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit