21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024

A lejohet dhurimi i palcës së kockave për të sëmurin që ka nevojë për të? – Shejkh Uthejmin

Më të lexuarat

Pyetje: A lejohet me Sheriat dhurimi i palcës së kockave, që është lënda brenda kockave, që të merret nga një person dhe t’i vendoset një personi tjetër? Personi të cilit i merret palca, vihet në gjumë, pastaj i nxirret kjo lëndë dhe nuk i shkakton atij asnjë dëm – me lejen e Allahut – sepse trupi e rigjeneron atë.

Përgjigje: Nëse ajo rigjenerohet me tjetër dhe nuk ka rrezik për të sëmurin, atëherë është tamam si gjaku, që do të thotë se kjo është e lejuar.

 

Përktheu: Alban Malaj

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit