26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

Kryerja e një operacioni gjatë ditës në Ramazan!

Më të lexuarat

Pyetja ime është në lidhje me një operacion jo-emergjente në Ramazan, për çfarë rezulton të mos agjëroj për disa ditë. A është kjo e lejuar? Duke vënë re se shtyerja e datës për operacion deri pas Ramazanit mund që të më le pa kryerje të operacionit, sepse kirurgu do të udhëtojë, dhe për shkak të rrethanave të mia të punës.

Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut

Nëse vonimi i operacionit deri pas Ramazanit do të përkeqësojë shëndeti tënd, apo mund të vonojë shërimin, për çfaë njeriu më pas vihet në vështirësi dhe telashe, ose vonesa do të rezultojë probleme, si përshemull nëse dita e ardhme e caktuar për operacion është relativisht shumë vonë, ose do të shkaktojë që të humbas një mjek të aftë, atëherë nuk ka asgjë të keqe edhe nëse bëhet në Ramazan, edhe nëse operacioni shkakton që pacienti të prish agjërimin.

Por në qoftë se është e mundur që operacioni të shtyhet deri pas Ramazanit pa shkaktuar ndonjë vështirësi apo problematikë, atëherë nuk i lejohet pacientit që të prish agjërimin, për shkak se agjërimi i Ramazanit është obligim, dhe nuk mund të lihet për shkak të diçkaje që është e mundur të vonohet për një kohë tjetër.

Kjo është një përmbledhje e asaj që dijetari AbduRrahman al Barrak, Allahu e mëshiroftë, na ka këshilluar.

Burimi: albislam.com / Islamqa.info

Përktheu: Shpend Zeneli

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit