25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Harroi të rruaj kokën pas umres?

Më të lexuarat

Pyetje: Një burrë harroi të rruaj kokën pas umres dhe akoma nuk e ka bërë këtë. Cili është gjykimi për këtë?

Përgjigje: Ai duhet të heqë rrobat e tij, të veshë ihramin dhe t’i shmanget të gjitha ndalesave të ihramit. Ai ende nuk e ka liruar veten. Pastaj duhet të rruaj kokën dhe të dalë nga ihrami. Lajmëroje atë tani.

Pyetje: A duhet të veshë ihramin?

Përgjigje: Po, sepse ai nuk e ka liruar veten ende.

Pyetje: A nuk duhet të ther kurban?

Përgjigje: Jo, ai është injorant.

 

 

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Lika el-Bab el-Maftuh (20 B)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit