20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Haxhi/Umre

A ka shenja që shfaqen tek ata që e kanë kryer haxhin dhe umren, se ato u janë pranuar?

Përgjigjja: Mund të ketë shenja te haxhilerët, agjëruesit, sadakadhënësit dhe namazlitë, që tregojnë se Allahu ua ka pranuar, e këto janë: Kënaqësia shpirtërore; Zemra i gëzohet dhe Fytyra...

Cili është kuptimi i Ditëve të Teshrikut?

Pyetja: Kam hasur në shumë literatura islame termin Ditët e Teshrikut. A mund të na flisni rreth këtyre ditëve, se cili është kuptimi, koha dhe...

A mund të përdorim misvak ose pastë dhëmbësh pa parfum, krem, vazelinë gjatë ditëve të haxhit?

Përgjigja: Falënderimi i takon Allahut. Nëse këto gjëra janë pa parfum, atëherë nuk është e ndaluar përdorimi i tyre, sepse ajo që është e ndaluar...

Harroi të rruaj kokën pas umres?

Pyetje: Një burrë harroi të rruaj kokën pas umres dhe akoma nuk e ka bërë këtë. Cili është gjykimi për këtë? Përgjigje: Ai duhet të...

Kur bëhet nijeti për fillimin e haxhit?

Përgjigja: Nijeti për t’u futur në ritualin e haxhit bëhet ditën e Tervijes. Ajo është dita e tetë (8) i muajit Dhulhixhe. Ai/ajo e bën...

Disa dilema të paqëndrueshme tek disa të rinjë pse e vonojnë haxhin?

Pyetje: Vërejmë se disa nga muslimanët, e sidomos të rinjtë bëjnë lehtësime për kryerjen e farzit të hazhit, duke e lënë për më vonë,...

Si falet dhe si hyn në ihram njeriu në aeroplan?

Në emër të All-llahut, Gjithëmëshirshmit. Mëshirëplotit. Hamdi i takon Zotit të botërave, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi pej- gamberin tonë, Muhammedin, mbi familjen...

A lejohet të bëhet umre për të vdekurin?

Përgjigje: Sikurse lejohet të bëhet haxh për të vdekurin ashtu lejohet edhe umre, po ashtu edhe tavaf, si dhe të gjitha veprat e mira. Imam...

A lejohet shkuarja në haxhillëk për dikë tjetër, si p.sh. për të vdekurin apo për të gjallin e paaftë?

Pyetja: A lejohet shkuarja në haxhillëk për dikë tjetër, si p.sh. për të vdekurin apo për të gjallin e paaftë? *** Përgjigjja: Haxhi për dikë tjetër bëhet...

SUNETET E HAXHIT? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Sunetet janë veprat për kryerjen e të cilave Allahu jep shpërblim.Nëse suneti i fortë lëshohet qëllimisht, ky veprim konsiderohet mekruh i rëndë, por që...

Të fundit