25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Gjykimi mbi gjakun e gruas gjatë shtatzënisë

Më të lexuarat

Pyetje: A ka gruaja shtatzënë menstruacione? Nëse po, cili është gjykimi për namazin dhe agjërimin e saj të cilat ajo i ka bërë? Nëse çështja nuk është kështu, a është e lejueshme për të që të falet dhe të agjërojë kur ajo sheh gjakun që del nga mitra e saj?

Përgjigje: Ajo që del nga gruaja shtatzënë gjatë shtatzënisë konsiderohet gjak si pasojë e sëmundjes (dam fasid). Ajo nuk duhet të lerë namazin apo agjërimin dhe burri i saj mund të ketë marrëdhënie intime me të. Ajo duhet të marrë abdes për çdo namaz pasi të ketë hyrë koha e namazit dhe të bartë fashë ose të ngjashme për të mbajtur rrobat e saj të pastra nga gjaku.

 

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Burimi: Fetuaja nr. 20617
www.perlatmuslimane.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit