31.4 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

E humb vetëdijen sa herë që dëshiron të agjërojë

Më të lexuarat

Pyetje: Sa herë që një burrë dëshiron të agjërojë, ai humbet vetëdijen dhe fillon të shumëzon dhe të trulloset. Ai qëndron në këtë gjendje për disa ditë, saqë akuzohet si i çmendur, gjë që megjithatë nuk mund të konstatohet.

Përgjigje: Hamdi i takon Allahut. Nëse agjërimi shkakton që ai të sëmuret aq shumë, ai nuk duhet të agjëroj tani, dhe pastaj e kompenson agjërimin. Nëse bëhet i tillë sa herë që fillon agjërimin, konsiderohet i paaftë për të agjëruar. Në këtë rast, ai duhet të ushqejë një të varfër për çdo ditë që nuk agjëron – dhe Allahu e di më së miri.

Shejkhul Islam Ahmed bin Tejmijeh (v. 728)
Mexhmu-ul-Fetaua (25/217-218)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit