20.7 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Cili është shkaku i zbehjes së vendosmërisë ndaj veprave?

Më të lexuarat

Vendosmëria e zbehët kundrejt veprave vullnetare:

Pyetja: Cili është shkaku i zbehjes së vendosmërisë ndaj veprave? Cila është rruga për freskimin e saj? Unë e di vlerën e namazit të natës, megjithatë nuk zgjohem për t’u falur. E kam të njohur vlerën e diturisë dhe Kuranit, por prapëseprapë nuk është që i përveshëm asaj! Kam dije për Xhenetin, por s’punoj për të! Ç’është halli me mua, njohuritë ekzistojnë, mirëpo vullneti dhe dëshira është zero? Nga dituria përveç pendimit dhe keqardhjes për mosveprim s’më mbetet gjë tjetër.

Përgjigjja: Diturinë me qëndrimin e saj të gjatë në një vend fillon ta zë ndryshku e të myket. Ndaj atë duhet lëvizur që të rifreskohet dhe të bëhet e këndshme. Ripërtërije diturinë tënde për mirësitë dhe vlerën e këtyre veprave të mira duke lexuar, medituar dhe lëvize zemrën tënde për to.

Shejh Ibrahim Sekran

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit