34.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

Cila është periudha e saktë për therjen e kurbanit?

Më të lexuarat

Pyetje:

A lejohet therja e kurbanit para namazit të Bajramit?

Cila është periudha e saktë për therjen e kurbanit?

Përgjigja: Kurbani theret pas namazit të bajramit dhe nuk është i vlefshëm nëse theret para namazit. Për këtë arsye Profeti (alejhissalatu uesselam) kur pa se Ebu Burde kish therur kurbanin para namazit të bajramit, e urdhëroi që të bënte një kurban tjetër përveç tij. Transmetoi Buhariu.
Koha e kurbanit fillon që pas namazit të Bajramit dhe vazhdon deri në ditën e katërt para se të perëndojë dielli. Këto ditë quhen Ditët e Teshrikut.

//lidhjaehoxhallareve.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit