17.9 C
Pristina
Tuesday, June 25, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Gruaja ime, Allahu e mëshiroftë, ndërroi jetë dy javë para se të shkruaja këtë pyetje dhe ajo i kishte borxh shtatë ditë agjërimi, të...

Si të shmangim zhytjen në dynja dhe të kujtojmë botën tjetër?

Allahu thotë në Kuran: “Ata e duan të shpejtën dhe e lënë pas shpine një ditë që është e rëndë.” ( El Insan: 27)Dynjaja...

Kur vdes dikush tek ne dhe vijnë njerëz, kafen ua bëjnë pa sheqer dhe veprime të tjera, si është gjykimi?

Këto nuk janë prej Islamit, por janë veprime që njerëzit i kanë trashëguar prej jobesimtarëve. Kjo është sikurse mbajtja e zisë. E besimtari nuk...

A më lejohet të bëj një gosti për shkak se fëmija i mbush 3 muaj?

Jo, kjo nuk lejohet. Kjo është njëjtë sikur t’ia festosh ditëlindjen. Këto janë tradita të jobesimtarëve, nuk janë të myslimanëve. Kjo gosti është e...

A do ta shohin besimtarët Allahun në ahiret?

Pyetje: “Ka një debat mbi çështjen e shikimit në Allahun (subhanehu ue teala) në ditën e gjykimit. Ka shumë argumente për këtë. Disa njerëz...

Çfarë ndodh me ata që i kthejnë shpinën këshillës së Allahut?

Pyetje: Allahu ka thënë: “Kushdo që i kthen shpinën këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe në ditën e kijametit do ta ringjallim...

Nuk më del gjumi për namaz të sabahut. Si të veproj dhe a numërohem ndër dyfytyrëshit?

Përgjigja:Njeriu duhet të angazhohet për t’i dalë gjumi për namazin e sabahut. Nëse e di se nuk i mjaftojnë 2 apo 3 orë gjumë...

Si të arrihet përfundimi i mirë?

Pyetje: “Të gjithë ne duam që të kem përfundim të mirë të kësaj jete. Andaj, cilat gjëra mund të na ndihmojnë që ta arrijmë...

Nëse gruaja nuk arrin të falë namazin sunet të drekës për shkak të angazhimeve ndaj burrit e fëmijëve, a bën t’i falë në kohën...

PërgjigjaKjo nuk është mirë të bëhet gjë e zakonshme, duke mos i falur sunetet e drekës për çdo ditë. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem...

Pesë kushtet e pendimit? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: A e pranon Allahu adhurimin dhe pendimin e njeriut të urryer (tek Ai), dhe si e sheh Allahu atë në dynja dhe ahiret? Përgjigje:...

Të fundit