2.5 C
Pristina
Thursday, December 1, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Bazat edukative të fëmijëve mbi besimin

Ekzistojnë një sërë bazash mbi të cilat mbështetet ndërtesa e edukimit; gjegjësisht ato mund të ndahen në dy baza:Bazën njohëse mund ta ndajmë...

MJETET E SEKULARISTËVE NË SHTREMBËRIMIN E FESË NË AMBIENTET ISLAME

Sekularistët, me qëllim të keqinterpretimit të Islamit e për t’i sajuar një imazh monoton dhe negativ në mesin e muslimanëve, kanë shfrytëzuar mjete e...

A lejohet pjesëmarrja në ahengje të fejesave?

Pyetja: A lejohet pjesëmarrja në ahengje të fejesave? *** Përgjigjja: Po, pa problem përderisa nuk ka të përfshirë ndonjë haram në to. Shembull nuk ka përzirjae gjinish, muzikë,...

A të japim sadaka kur kemi shumë borxhe?

Pyetja: A duhet të ndalojë së dhëni sadaka në mënyrë që të ruaj paratë për të kthyer borxhet, edhe nëse borxhet janë shumë të mëdha? *** Përgjigjja: Pagimi...

Futbolli do të hyjë në historinë islame nga portat e tij më të gjera

Futbolli do të hyjë në historinë islame nga portat e tij më të gjeraHadithet profetike do te shperndahen neper rrugë, si dhe njoftim rreth...

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë – Dëshmia e studiuesit kinez “Li Guan Fubin” për qytetërimin islam.

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë dhe është i aftë të kapërcejë çdo pengesë me të cilën përballet, sepse...

A ju lejohet femrave t’i pastrojnë flokët me shampon që është me Keratin?

Pyetja: A ju lejohet femrave t’i pastrojnë flokët me shampon që është me Keratin? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon vetëm Allahut të Lartësuar, përshëndetjet lëvdatat të Dërguarit të...

A lejohet të përdorim auto-tune në recitimet kuranore?

Pyetja: Cili është gjykimi i përdorimit të efekteve vokale (kompjuterike) ose filtrave të akordimit automatik të zërit (auto tune) për recitimin e Kuranit? Ju lutem...

A lejohet përdorimi i efekteve zanore në recitimet e Kuranit?

Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Vendimi për përdorimin e efekteve vokale për recitimin e Kuranit Nuk ka asgjë të keqe të përdorësh përforcues dhe efekte vokale...

PSE BËNË ZULLUM NJERIU?!

PSE BËJNË ZULLUM?Dijetarët kanë thënë se ka dy arsye kryesore pse një person bën zullum dhe fillon të ushtron dhunë ndaj të tjerëve:1- Njeriu...

Të fundit