20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024

A pranohet gusli nëse jam larë dhe nuk kam bërë nijet?

Më të lexuarat

Nëse njeriu lahet dhe pastrohet, por nuk e bën nijet për gusël, gusli i tij nuk pranohet. Ngase gusli është ibadet dhe para tij patjetër duhet të bëhet nijet. E nëse njeriu lahet për shkak të pluhurit, apo djersëve, apo ndonjë arsye tjetër, duke harruar se ka qenë i papastër (xhunub) dhe nuk bën nijet për gusël, ai duhet të lahet edhe njëherë me nijet të guslit.

 

Allahu e di më së miri.

Hoxhë Omer Bajrami

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit