20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Gusli

A i lejohet gruas që të kryejë punët e saj të zakonshme shtëpiake si gatimi, kujdesi për fëmijët dhe punët e shtëpisë, pas marrëdhënies...

Përgjigja:Nuk ka asgjë të keqe që një grua që është xhunub të gatuajë, të kujdeset për shtëpinë e saj, të kujdeset për fëmijët e...

A pranohet namazi i një gruaje e cila pasi merr abdes vendos makijazh në fytyrë?

Përgjigje: Në qoftë se gruaja merr abdes pastaj vendos makijazh në fytyrë, kjo nuk përbën problem dhe nuk ndikon as tek abdesi, as në...

Si duhet të pastrohemi nga papastërtia?

Falënderimet qofshin vetëm për Allahun. Paqja dhe shpëtimet qofshin mbi të dërguarin Muhamed, mbi familjen e tij, si dhe mbi të gjithë pasuesit e...

Posaçërisht për femrat – Njohuri që duhet të dij çdo femër mbi menstruacionet

Menstruacionet Në arabisht, fjala hajz, do të thotë “rrjedhje”. Këtu, kjo fjalë i referohet rrjedhjes së gjakut gjatë menstruacioneve (gjendje shëndetësore e gruas) dhe jo...

Koha e gjatë në banjë shkakton vesvese

Pyetje: Ai që kalon kohë të gjatë në banjë duke u pastruar më shumë sesa është e nevojshme, a është ky veprim i ndaluar...

Cilat janë ato veprime që e bëjnë të domosdoshme marrjen e guslit?

Veprime të cilat e bëjnë të domosdoshme marrjen e guslit Veprime të tilla janë gjithsej pesë: 1- Dalja e spermës me epsh gjatë gjumit apo në...

Çfarë të bësh, nëse zgjohesh xhunub në prag të daljes së kohës së namazit?

Pyetja: Çfarë të bësh, nëse zgjohesh xhunub në prag të daljes së kohës së namazit? *** Përgjigjja: Obligimi i atij që bëhet xhunub para kryerjes së cilitdo namaz,...

Marrëdhëniet pas hajzit por para larjes

A i lejohet burrit te ketë marrëdhënie intime me bashkëshorten e vet, nëse ajo nuk është pastruar (nuk ka marre gusl) pas ndërprerjes së...

Jam në dilemë se si ta dalloj gjakun e menstruacioneve prej gjakut të çrregullimit (istihada)

Përgjigja: Istihada është një çrregullim, gjakrrjedhje vaginale por jo menstruale, e cila dallon prej gjakrrjedhjes menstruale. Istihada del prej venës, ndërsa menstruacionet dalin prej thellësisë...

Si duhet të pastrohet dhe të marr abdes i sëmuri?!

1. Është detyrë për personin e sëmurë që të pastrohet me ujë dhe të marrë abdes prej papastërtisë së vogël (ujit të hollë dhe...

Të fundit