21.3 C
Pristina
Saturday, July 13, 2024

Vlera e dëgjimit dhe përsëritjes se Ezanit!

Më të lexuarat

Shejh Ibën Baz, Allahu e mëshiroftë, ka thënë:

Nuk e lë përsëritjen e Ezanit veç ai që është i privuar (nga mirësia), madje përsëritja e Ezanit i ka katër mirësi të mëdha:

  • faljen mëkateve;
  • hyrjen në xhenet;
  • triumfi përmes shefatit (ndërmjetësimit) të Pejgamberit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem;
  • pranimi i lutjes pas ezanit!

Ibën Xhurejxh, Allahu e mëshiroftë, ka thënë:

“Të parët (selefi) heshtnin kur myezini e thërriste Ezanin sikur që heshtnin ndaj leximit të Kur’anit.”

| Fethul-Bari 2/92 |.
Përktheu: Besim Gjelaj

The post Vlera e dëgjimit dhe përsëritjes se Ezanit! appeared first on Pyetje dhe përgjigje nga feja islame.

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit