22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Autorësia e fetvasë

Çka konsiderohet avret i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetje: Unë kam një fëmijë i cili është 11 muajsh, dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë...

Kush e ndërtoi Qaben dhe pse e morri këtë emër?

Pyetje: Kush e ndërtoi Qaben, kush ishte ai i cili i vendosi themelet e saj dhe pse u quajt me këtë emër? Përgjigje: Po. Allahu...

Pyetje: Çfarë është bamirësia dhe si mund të bëhem një bamirës?

Përgjigje: Esmaja (Zoti qoftë i kënaqur me të) përcjell se i Dërguari i Zotit (paqja dhe bekimi i Zotit qofshin mbi të) ka thënë:...

Lëvizja e gishtit tregues në namaz

Es-selamu alejkum! Unë kam një pyetje në lidhje me uljen e fundit në namaz dhe me lëvizjen e gishtit tregues të dorës së djathtë. A...

Abdesi mbi gjymtyrën e këputur

Pyetje: Dikush ka këputur këmbën dhe pyet rreth abdesit. A e kam detyrë larjen e kësaj gjymtyre gjatë abdesit?  Përgjigje: Në varësi të masës së dëmtuar dhe...

A pranohet agjërimi nëse nuk e japim zekati fitrin në ushqime?

  بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: A pranohet agjërimi nëse nuk e japim zekati fitrin në ushqime? Përgjigje: Shumica e shkollave juridike (medh’hebeve) dhe dijetarëve të ndryshëm...

E prisha agjërimin për shkak të temperaturës, a kam gjynah?

بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: Jam një agjëruese e rregullt dhe sot gjatë ditës me hipi temperature 39.5 dhe fillova të rëndohem në trup aq...

Çfarë duhet të them kur bie shi dhe kur dëgjoj bubullimat?

1. Çfarë lutje thuhet kur bie shi dhe kur sheh vetëtimën, e dëgjon bubullima?2. Cili është hadithi që tregon se lutjet në kohë të...

DISPOZITA E LEXIMIT TË HATMES SË KUR’ANIT PËR PRINDËRIT!

Pyetje: Babi dhe nëna ime nuk dinë shkrimin dhe leximin, a lejohet t’ua lexoj atyre nga një hatme të Kuranit?A lejohet leximi i hatmes së...

CILAVE GJËRA DUHET T’U SHMANGEMI KUR NDËRTOJMË SHTËPI?

PYETJE:Pasiqë me ndihmën e Allahut kemi nijet të ndërtojmë shtëpi, ju lutemi na udhëzoni krejt çka duhet të bëjmë në lidhje me këtë, në...

Të fundit