11.7 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Autorësia e fetvasë

Si i humbën popujt gjurmët e profetëve?

Pyetje: Kështu, përderisa popujt kanë pasur lajmëtarët e tyre atëherë si ka mundësi që popujt humbën rrugën e drejtë, madje shumicës së tyre nuk...

Çfarë gjykimi ka të prishë dikush një martesë?

Pyetje: Çfarë përgjegjësie ka ai që prish një martesë me qëllim? Përgjigje: Prishja e martesave është prej gjynaheve të mëdha dhe është shëmbëllim me veprimet...

Çfarë është gjykimi për jargët e qenit, nëse bien në trupin e njeriut dhe në rroba?

Pyetje: Çfarë është gjykimi për jargët e qenit, nëse bien në trupin e njeriut dhe në rroba? Si dhe, cili është gjykimi për rrobat...

Çka konsiderohet avret i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetje: Unë kam një fëmijë i cili është 11 muajsh, dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë...

Kush e ndërtoi Qaben dhe pse e morri këtë emër?

Pyetje: Kush e ndërtoi Qaben, kush ishte ai i cili i vendosi themelet e saj dhe pse u quajt me këtë emër? Përgjigje: Po. Allahu...

Pyetje: Çfarë është bamirësia dhe si mund të bëhem një bamirës?

Përgjigje: Esmaja (Zoti qoftë i kënaqur me të) përcjell se i Dërguari i Zotit (paqja dhe bekimi i Zotit qofshin mbi të) ka thënë:...

Lëvizja e gishtit tregues në namaz

Es-selamu alejkum! Unë kam një pyetje në lidhje me uljen e fundit në namaz dhe me lëvizjen e gishtit tregues të dorës së djathtë. A...

Abdesi mbi gjymtyrën e këputur

Pyetje: Dikush ka këputur këmbën dhe pyet rreth abdesit. A e kam detyrë larjen e kësaj gjymtyre gjatë abdesit?  Përgjigje: Në varësi të masës së dëmtuar dhe...

A pranohet agjërimi nëse nuk e japim zekati fitrin në ushqime?

  بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: A pranohet agjërimi nëse nuk e japim zekati fitrin në ushqime? Përgjigje: Shumica e shkollave juridike (medh’hebeve) dhe dijetarëve të ndryshëm...

E prisha agjërimin për shkak të temperaturës, a kam gjynah?

بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: Jam një agjëruese e rregullt dhe sot gjatë ditës me hipi temperature 39.5 dhe fillova të rëndohem në trup aq...

Të fundit