26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024

Si shfaqet stresi kronik i punës dhe si të përpiqeni ta menaxhoni atë

Më të lexuarat

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, stresi kronik i punës, shkakton një sërë pasojash dhe lidhet me kushte të veçanta dhe të zgjatura në vendin e punës që nuk mund të ndryshohen lehtë. Do të ishte pikërisht kjo gjendje për të shkaktuar këtë lloj stresi.

Ndër simptomat e para të stresit kronik të punës është ndjenja e humbjes së energjive fizike dhe mendore, siç deklaruan Gordon Parker dhe Gabriela Tavella nga Shkolla e Psikiatrisë në Universitetin e Uellsit të Ri Jugor të Sidneit. Kjo gjendje shpesh shkakton edhe pagjumësi dhe ndryshime në vlera që mund të rrezikojnë shëndetin tuaj.

Sipas një studimi të kryer nga Departamenti i Psikiatrisë i Universitetit të Albertës, në Kanada, punëtorët me nivele të ulëta të kënaqësisë në punë kanë më shumë gjasa të preken nga stresi kronik i punës. Kjo krijon ankth dhe probleme në marrëdhënie, por nuk lidhet gjithmonë me problemet e vetëvlerësimit gjithashtu nuk është e pazakontë që stresi kronik nga vendi i punës të gjenerojë disa simptoma në të njëjtën kohë dhe shpesh të çojë në një krizë nervore.

Në një editorial në British Medical Journal, Matthias Weigl, pedagog në “BonnInstitute for Patient Safety University Hospital” tha se përkufizimi dhe organizimi i punës janë jashtëzakonisht të nevojshme për të shmangur situatat e stresit të zgjatur midis punëtorëve. msn

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit