18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomiks

Inflacioni dhe ndryshimet valutore

  Rezoluta nr.: 231 (2/24) Lidhur me inflacionin dhe ndryshimet valutore Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam i dalë nga Organizata e Bashkëpunimit Islam, në sesionin...

HAPJA E LLOGARIVE BANKARE DHE DEPONIMI I TË HOLLAVE NË TA

Nëse një mysliman dëshiron të hapë një llogari bankare për të ruajtur paratë e tij ose për t’iu transferuar paga e tij, obligohet që...

Abu Dhabi, një strehë e re për miliarderët

Në zonën e lirë ekonomike të qytetit të Abu Dhabit aktualisht janë të regjistruara më shumë se 5000 kompani private, ndërsa në vitin 2016...

Erdogan: Rritet tregu global për ushqimin hallall, turizmin dhe financat

Presidenti i Türkiyes, Recep Tayyip Erdoğan deklaroi se tregu botëror i produkteve dhe shërbimeve hallall, i përgatitur në përputhje me udhëzimet muslimane, është rritur...

Lajm i mirë, rriten pagat për keto kategori të punëtorëve

Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka njoftuar se është marrë vendim që punëtorëve teknikë të Qendrës Klinike Universitare të...

Si askund në Doha: panairi unik që do zgjasë 179 ditë

Vizioni bujqësor i Katarit për ta bërë gjelbëruar shkretëtirën Panairi i madh ndërkombëtar i hortikulturës EXPO 2023, i pari i këtij lloji në Lindjen e...

A e kanë obligim ligjor bizneset që t`ua rikthejnë paratë blerësve të ‘penduar’?

Jo rrallë mund të na ndodhë që për shkaqe të ndryshme të pendohemi apo thjesht të ndryshojmë mendim për blerjet tona dhe të kërkojmë...

Rëndësia e financave Islame

Financat islame janë shfaqur si një mjet efektiv për financimin e zhvillimit në mbarë botën, duke përfshirë edhe vendet jomuslimane. Tregjet e mëdha financiare...

Nafta, hekuri dhe kromi dominojnë industrinë shqiptare, me rreth 1 miliard euro shitje në vit

Nafta, hekuri dhe kromi dominojnë industrinë shqiptare për nga vlera e shitjeve. INSTAT publikoi sot për herë të parë rezultatet e Anketës së Produkteve Industriale,...

Si dallojnë Financat Islame nga Financat Konvencionale?

Si dallojnë Financat Islame nga Financat Konvencionale? Duket të jenë njësoj. Rezultati është shpesh i njëjtë. Cili është dallimi?Mënyra më e mirë për të...

Të fundit