14.5 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024

Femra që braktis agjërimin dhe ibadete tjera për shkak ciklit menstrual, a merr shpërblimin e atyre veprave?

Më të lexuarat

Pyetje: Femra që braktis agjërimin dhe ibadete tjera për shkak ciklit menstrual, a merr shpërblimin e atyre veprave?

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, lavdia dhe bekimi i Tij qofshin mbi Muhamedin, familjen dhe shokët e tij:

Të gjithë diejtarët janë të pajtimit se femra gjatë ciklit menstrual nuk duhet ë agjërojë dhe nuk i pronohet po që se do ta bënte duek u bazuar në fjalën e të Dërguarit: “a nuk e dini që kur femrës t’I vijë cikli menstrual, nuk agjëron dhe nuk falet?”

Nëse cikli menstrual i vjen duke qëne agjërueshëm, atëherë agjërimi i saj prishet, mirëpo Allahu nuk e humb veprën e askujt. Në këtë rast ajo shpërblehet për nijetin e saj të mirë. i Dërguari, salallahu alejhi ue selem ka thënë: “kur robi sëmuret apo udhëton atij i rregjistrohen (punët e mira) njëjtë ashtu sikur ka qenë i shëndsohë dhe në vendin e tij.” (Buhariu)

Allahu e di më së miri.

www.islamweb.net
Fetvaja numër:  110254
Përktheu: Agim Bekiri/https://www.albislam.com/

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit